Overeenkomst met “het circuit”

 

 

 

Intentie

“Leven en laten leven!”

 

Inhoud

Maximaal 14 dagen per jaar mogen activiteiten met racevoertuigen op het circuit in de omgeving hoorbaar zijn. Deze 14 "geluiddagen" bieden voldoende ruimte voor de gewenste zware raceactiviteiten en zijn acceptabel voor omwonenden. De extra en beter geplaatste geluidsschermen, en ook betere dempers, zorgen er voor dat de geluidsoverlast in de omgeving tijdens die 14 dagen flink is gereduceerd.

De afspraken zijn notarieel vastgelegd. De overeenkomst rust op het circuitterrein en blijft geldig bij verkoop van het circuit. Huiseigenaren in de omgeving kunnen bij verkoop van hun huis naar deze overeenkomst verwijzen als zijnde een garantie dat de geluidsoverlast niet toeneemt.

De afspraken voor extra natuurcompensatie maakt dit compromis aanvaardbaar voor de partijen die de natuurbelangen hebben gediend.

 

Effect

De overeenkomst is een aanzienlijk beperking van de ruimte die het bestemmingsplan biedt. Geen ruimte voor 60 uur per week hoorbaar racegeluid, maar 14 dagen per jaar. De omgeving blijft overwegend geschikt voor de oorspronkelijke bestemming, namelijk “natuur en stille recreatie”.